Bränd panel

En bränt träfasad, även känt som Shou Sugi Ban eller Yakisugi, är en unik och konstnärlig metod för att behandla trä för exteriör användning. Denna teknik har sitt ursprung i Japan och har på senare tid fått ökad popularitet runt om i världen på grund av dess estetiska skönhet, hållbarhet och förmåga att skydda träet mot väder och vind. I denna text kommer vi att undersöka de olika aspekterna av bränt träfasad, inklusive dess historia, tillverkningsprocess, fördelar och användningsområden .

Historia av Bränt Träfasad

Bränt träfasad, eller Shou Sugi Ban, har sina rötter i Japan och har en lång historia som sträcker sig över flera århundraden. Ursprungligen utvecklades tekniken som ett sätt att öka träets hållbarhet och skydda det från väder, insekter och brand. Traditionellt användes denna metod främst för att behandla trä som skulle användas utomhus, som staket, fasader och tak.

Metoden involverade att man exponerade träytan för öppen låga eller glödande kol, och sedan borstade bort askan. Detta resulterade i en vacker och hållbar yta som kombinerade estetisk skönhet med praktisk funktionalitet. Den brända ytan blev motståndskraftig mot röta, insekter och förmådde stå emot de påfrestningar som väder och klimat kunde utsätta den för.


Byggdi är återförsäljare SUGIWOOD

Behöver du köpa bränt trä fasad till ditt bygge? Då har du kommit rätt vi är nämligen officiellt återförsäljare till Sugiwood som tillverkar alla typer av bränt trä.

Vi lvererar direkt från vår lager i Umeå 

Vi har de flesta produkter i lager i Umeå vilket betyder att du får snabb leverens av produkter till låg transport kostnad.

Vi har marknads bästa priser

Byggdi jobbar direkt med fabriken vilket betyder att vi får bästa möjliga priser för inköp. Detta leder till att vi kan erbjuda förmånliga priser till våra kunder.

Våra produkter 

Träfasad 

En träfasad med bränt trä ger en karakteristisk och charmig estetik till byggnader. Shou Sugi Ban-metoden skapar en vacker kolbränd yta som inte bara är visuellt tilltalande utan också ökar träets hållbarhet mot väder och miljöpåverkan, vilket resulterar i en hållbar och lockande fasad.

Terrass /Altan 

En terrass med bränt trä ger en naturlig och unik atmosfär till utomhusmiljön. Shou Sugi Ban-tekniken skapar en vacker kolbränd yta som inte bara är estetiskt tilltalande utan också ökar träets hållbarhet mot väder och vind, vilket gör den idealisk för eleganta och tåliga terrassprojekt.

Bastu panel

Bastu paneler av bränt trä erbjuder en unik och estetiskt tilltalande lösning för basturum. Genom att använda den traditionella japanska tekniken Shou Sugi Ban får träet en vacker, kolbränd yta som inte bara är visuellt tilltalande utan även ökar dess motståndskraft mot fukt och röta.

Byggdi är återförsäljare till Sugiwood

Sugiwood har omfattande framgångsrik erfarenhet av att förbereda trä för fasader, terrasser, staket och interiörer, vilket garanterar ett högkvalitativt och långvarigt resultat. Sugiwood strävar ständigt efter förbättring, räds inte utmaningar och håller jämna steg med trenderna inom bränd trämode.

Våra samarbetspartner i Umeå

Vi har ansvarsförsäkring för er och vår säkerhet!

Ring för konsultation