Du kan få fast pris som inte förändras under renoveringen.

Vi levererar en helthetslösning – från skiss till färdigt projekt 

Hantverkarna är behöriga och certifierade enligt rådande branchstandard.

Du tilldelas en projektledare som också är din kontaktperson under renoveringen

Behöver du nya fönster eller fönsterbyte i Umeå?

Fönster är ögonen i fastigheten som ger en välkomnande utseende till fastigheten och höjer värdet på bostaden. Byggdi i Umeå har många år erfarenhet av att byta fönster. Vi Skickliga snickare som utfört professionella fönsterbyte till förmånliga priser.

Behöver man bygglov för att fönsterbyte??

Det ska inte behövas bygglov för att byta fönster om man väljer samma färg på fönster som nuvarande fönster i fastigheten däremot om man väljer en annan färg eller kanske man vill ändra placering eller storleken på fönster då man behöver kontakta  kommunen. Du kan läsa mer hos kommunen om det krävs bygglov för ditt projekt eller inte.


Vad kostar fönsterbyte?

Att byta fönster kan kosta olika beroende på vilken typ av fönster man väljer att ha samt hur många fönster behöver man.Vi på Byggdi erbjuder fast pris så att du som kund ska känna dig med kostnader och inga övervakningar på priset när jobbet är klar

Vilka typer av fönster kan man välja?

inåtgående fönster

Passar bra i nyare hus, på högre våningsplan eller svåråtkomna ställe. 

Utåtgående fönster

Passar bra i klassiska hus typer eller på ställen där man kan nå fönstret från utsidan.

Vridfönster

Kombinerar fördelarna med inåtgående och utåtgående fönster.

Sideswing-fönster

Kombinerar fördelarna med inåtgående och utåtgående fönster precis som vridfönster. 

Karmfasta fönster

Sitter fast i karmen och kan inte öppnas.    

Högerhängt eller vänsterhängt

Anger vilken sida gångjärnen sitter på och avgör om fönstret är höger- eller vänsterhängt.Behöver du hjälp med byggstädning? Hos oss får du professionella hantverkare som bryr sig. Kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Vi har ansvarsförsäkring för er och vår säkerhet!

Fönsterbyte är en viktig del av att upprätthålla och förbättra ditt hem. Gamla fönster kan orsaka drag, ökad energiförbrukning och utseendemässiga problem. Genom att byta ut dina fönster kan du förbättra både funktionen och utseendet på ditt hem.

Innan du bestämmer dig för att byta dina fönster, bör du överväga dina val. Det finns många olika typer av fönster på marknaden, inklusive trä-, aluminium-, vinyl- och fiberglasfönster. Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar. Träfönster är vanligtvis de dyraste, men de ger en klassisk och rustik look. Aluminiumfönster är mer hållbara, men kan bli kalla under vintern och varma under sommaren. Vinylfönster är billigare och lättare att underhålla, men de kan blekas i solljus. Fiberglasfönster är relativt nya på marknaden, men de har blivit allt mer populära på grund av deras hållbarhet och energieffektivitet.

Efter att du har valt vilken typ av fönster som passar bäst för ditt hem, bör du välja en tillverkare och installatör. Det finns många olika företag som specialiserar sig på fönsterbyte, och det är viktigt att välja en pålitlig och erfaren leverantör. Du bör be om referenser och ta reda på om företaget är certifierat och försäkrat. Du bör också överväga deras priser och garantier.

När du har valt en tillverkare och installatör, är det dags att förbereda ditt hem för fönsterbytet. Detta inkluderar att ta bort gardiner, jalusier och eventuella dekorationer runt fönstret. Du bör också flytta möbler och andra föremål från området runt fönstret för att underlätta installationen.

Installationen av de nya fönstren börjar med att de gamla fönstren tas bort. Installatören kommer att ta bort ramen och eventuella beslag som håller fast fönstret på plats. När det gamla fönstret är borttaget, kommer installatören att mäta det nya fönstret för att säkerställa att det passar korrekt.

När fönstret har mätts, kommer installatören att förbereda hålet för det nya fönstret. Detta innebär att rengöra området runt hålet och applicera tätningstejp eller annan tätning runt kanterna för att säkerställa att fönstret inte drar in luft eller läcker vatten. När tätningstejpen är på plats, sätts det nya fönstret på plats och justeras tills det passar perfekt.


Call Now ButtonRing för konsultation