Du kan få fast pris som inte förändras under renoveringen.

Vi levererar en helthetslösning – från skiss till färdigt projekt 

Hantverkarna är behöriga och certifierade enligt rådande branchstandard.

Du tilldelas en projektledare som också är din kontaktperson under renoveringen

Behöver du nya fönster eller fönsterbyte i Umeå?

Fönster är ögonen i fastigheten som ger en välkomnande utseende till fastigheten och höjer värdet på bostaden. Byggdi i Umeå har många år erfarenhet av att byta fönster. Vi Skickliga snickare som utfört professionella fönsterbyte till förmånliga priser.

Behöver man bygglov för att fönsterbyte??

Det ska inte behövas bygglov för att byta fönster om man väljer samma färg på fönster som nuvarande fönster i fastigheten däremot om man väljer en annan färg eller kanske man vill ändra placering eller storleken på fönster då man behöver kontakta  kommunen. Du kan läsa mer hos kommunen om det krävs bygglov för ditt projekt eller inte.


Vad kostar fönsterbyte?

Att byta fönster kan kosta olika beroende på vilken typ av fönster man väljer att ha samt hur många fönster behöver man.Vi på Byggdi erbjuder fast pris så att du som kund ska känna dig med kostnader och inga övervakningar på priset när jobbet är klar

Vilka typer av fönster kan man välja?

inåtgående fönster

Passar bra i nyare hus, på högre våningsplan eller svåråtkomna ställe. 

Utåtgående fönster

Passar bra i klassiska hus typer eller på ställen där man kan nå fönstret från utsidan.

Vridfönster

Kombinerar fördelarna med inåtgående och utåtgående fönster.

Sideswing-fönster

Kombinerar fördelarna med inåtgående och utåtgående fönster precis som vridfönster. 

Karmfasta fönster

Sitter fast i karmen och kan inte öppnas.    

Högerhängt eller vänsterhängt

Anger vilken sida gångjärnen sitter på och avgör om fönstret är höger- eller vänsterhängt.Behöver du hjälp med byggstädning? Hos oss får du professionella hantverkare som bryr sig. Kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Vi har ansvarsförsäkring för er och vår säkerhet!

Byggdi Utför fönsterbyte i Umeå

Fönsterbyte är en viktig del av att upprätthålla och förbättra ditt hem. Gamla fönster kan orsaka drag, ökad energiförbrukning och utseendemässiga problem. Genom att byta ut dina fönster kan du förbättra både funktionen och utseendet på ditt hem.

Innan du bestämmer dig för att byta dina fönster, bör du överväga dina val. Det finns många olika typer av fönster på marknaden, inklusive trä-, aluminium-, vinyl- och fiberglasfönster. Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar. Träfönster är vanligtvis de dyraste, men de ger en klassisk och rustik look. Aluminiumfönster är mer hållbara, men kan bli kalla under vintern och varma under sommaren. Vinylfönster är billigare och lättare att underhålla, men de kan blekas i solljus. Fiberglasfönster är relativt nya på marknaden, men de har blivit allt mer populära på grund av deras hållbarhet och energieffektivitet.


Välj hållbara fönster från Byggdi

Efter att du har valt vilken typ av fönster som passar bäst för ditt hem, bör du välja en tillverkare och installatör. Det finns många olika företag som specialiserar sig på fönsterbyte, och det är viktigt att välja en pålitlig och erfaren leverantör. Du bör be om referenser och ta reda på om företaget är certifierat och försäkrat. Du bör också överväga deras priser och garantier.

När du har valt en tillverkare och installatör, är det dags att förbereda ditt hem för fönsterbytet. Detta inkluderar att ta bort gardiner, jalusier och eventuella dekorationer runt fönstret. Du bör också flytta möbler och andra föremål från området runt fönstret för att underlätta installationen.

Installationen av de nya fönstren börjar med att de gamla fönstren tas bort. Installatören kommer att ta bort ramen och eventuella beslag som håller fast fönstret på plats. När det gamla fönstret är borttaget, kommer installatören att mäta det nya fönstret för att säkerställa att det passar korrekt.

När fönstret har mätts, kommer installatören att förbereda hålet för det nya fönstret. Detta innebär att rengöra området runt hålet och applicera tätningstejp eller annan tätning runt kanterna för att säkerställa att fönstret inte drar in luft eller läcker vatten. När tätningstejpen är på plats, sätts det nya fönstret på plats och justeras tills det passar perfekt.


Varför Byta Fönster?

Energieffektivitet

Gamla fönster kan vara stora energitjuvar. Genom att byta till moderna, energieffektiva fönster kan du minska värmeförlusten och därmed sänka dina uppvärmningskostnader. Detta är inte bara bra för din plånbok, utan även för miljön.

Komfort

Nya fönster kan eliminera drag och göra ditt hem mer bekvämt. Dessutom kan de minska buller utifrån, vilket bidrar till en tystare inomhusmiljö.

Estetik

Att byta fönster kan ge ditt hus ett nytt och fräscht utseende. Det kan också öka fastighetens värde, vilket är en fördel om du planerar att sälja i framtiden.

Säkerhet

Moderna fönster är oftast säkrare än äldre modeller. De är svårare att bryta sig in genom och kan ha funktioner som barnsäkra lås och laminerat glas.

Förberedelser inför Fönsterbyte

 1. Bedömning av behov: Börja med att undersöka dina nuvarande fönster. Är de dragiga, svåra att öppna eller stänga, eller har de kondens mellan glasrutorna? Dessa är tecken på att det kan vara dags för ett fönsterbyte.
 2. Val av fönster: Det finns många olika typer av fönster att välja mellan. Här är några vanliga typer:
 • Fasta fönster: Kan inte öppnas men ger ett bra ljusinsläpp.
 • Sidohängda fönster: Öppnas utåt eller inåt och är lätta att rengöra.
 • Vridfönster: Kan vridas runt sin egen axel, vilket gör dem enkla att rengöra från insidan.
 • Glidfönster: Skjuts åt sidan för att öppnas, vilket är praktiskt om det är ont om plats utanför fönstret.
 1. Materialval: Fönster kan tillverkas i olika material, varje med sina fördelar och nackdelar.
 • Trä: Ger ett klassiskt utseende och är bra isolerande, men kräver regelbundet underhåll.
 • PVC: Låg underhållsnivå och bra isolering, men kanske inte lika estetiskt tilltalande som trä.
 • Aluminium: Mycket hållbara och kräver minimalt underhåll, men är mindre isolerande än trä och PVC.
 1. Glasval: Dagens fönster har många olika glasalternativ som kan påverka energieffektivitet och komfort.
 • Enkelglas: Inte särskilt energieffektivt.
 • Dubbla eller trippla glas: Mycket bättre isolering och ljuddämpning.
 • Lågemissionsglas: Belagt med en tunn film som reflekterar värme tillbaka in i rummet.


Processen för Fönsterbyte

 1. Offert och planering: Kontakta flera fönsterföretag för att få offerter. Jämför priser och garantier, och fråga om tidigare projekt och referenser. När du valt ett företag kan ni planera installationen.
 2. Mätning: Noggranna mätningar är avgörande för ett lyckat fönsterbyte. Fönstren måste passa perfekt för att förhindra drag och vattenläckor.
 3. Beställning: När mätningarna är klara beställs fönstren. Leveranstiden kan variera beroende på typ och tillverkare.
 4. Förberedelse av hemmet: Flytta möbler och täck över ytor nära fönstren för att skydda mot damm och smuts.
 5. Borttagning av gamla fönster: De gamla fönstren tas bort försiktigt för att undvika skador på omgivande väggar och karmar.
 6. Installation av nya fönster: De nya fönstren placeras i öppningen och justeras för att sitta perfekt. Tätning och isolering appliceras runt karmarna för att säkerställa att inga drag eller fukt kan tränga in.
 7. Efterkontroll: Efter installationen görs en noggrann kontroll för att säkerställa att fönstren fungerar korrekt och att inga läckor eller drag finns.


Efter Fönsterbyte

 1. Underhåll: Moderna fönster kräver ofta lite underhåll, men det är bra att regelbundet kontrollera tätningar och lås för att säkerställa att allt fungerar som det ska.
 2. Energibesparing: Med nya, energieffektiva fönster bör du märka en minskning i dina energikostnader. Det kan vara bra att jämföra dina räkningar före och efter bytet för att se hur mycket du sparar.
 3. Förbättrad komfort: Njut av ett dragfritt och tystare hem. Om du valde fönster med bra ljudisolering kommer du att märka en stor skillnad i hur mycket buller som tränger in.


f.a.q.

Hur länge håller nya fönster?

Livslängden på nya fönster varierar beroende på material och kvalitet, men väl installerade fönster kan hålla i 20-30 år eller längre.

Är det svårt att byta fönster själv?

Fönsterbyte kan vara komplicerat och kräver noggranna mätningar och rätt teknik. Om du inte har erfarenhet är det bäst att anlita professionella.

Vad kostar ett fönsterbyte?:

Kostnaden beror på flera faktorer inklusive typ av fönster, material, storlek och antal fönster som ska bytas. Det är viktigt att få flera offerter för att jämföra priser.

Våra samarbetspartner i Umeå

Ring för konsultation