Du kan få fast pris som inte förändras under renoveringen.

Vi levererar en helthetslösning – från skiss till färdigt projekt 

Hantverkarna är behöriga och certifierade enligt rådande branchstandard.

Du tilldelas en projektledare som också är din kontaktperson under renoveringen

Är det dags för Köksrenovering i Umeå?

Köksrenovering är vår specialitet, Vi har renoverat hundratals kök genom året och fått väldigt bra feedback från våra kunder. Att byta kök kräver skicklighet och hantverk. Många tror att köksmontering är enkelt att utföra och vem som helst kan utföra jobbet men så är inte verkligheten. Ett kök måste passa in och komplettera lägenheten eller huset på bästa sätt, man måste se efter kundens behov och önskemål och ta fram det kök som passar bäst för kunden.

Behöver man bygglov för att byta eller göra köksrenoveringar?

I de flesta fall behöver man inte ansöka om bygglov eller anmäla till kommunen när man renoverar befintlig kök. Om man ändrar användning av köket till något annat kan det behövas anmälning till kommunen.

Vad kostar Köksrenovering?

Kostnaden på köksrenovering varierar beroende på vilken typ av kök man väljer. Väljer man en standard kök kan man räkna med materialkostnad upp till 100000kr och arbetskostnad ca 50000kr, har man en större kök och väljer man dyrare vitvaror och kök kan kostnaden blir högre. Du kan kolla upp olika typ av kök hos  Ikea eller andra köksleverantör för att få en ungefärligt priside för materiellt. Det man ska veta är att man också spara pengar genom att välja bra kök och vitvaror som drar mindre ström, i längden kan man tjäna tillbaka pengarna på energikostnaden samt kökets hållbarhet.

Behöver du hjälp med Köksrenovering? Hos oss får du professionella hantverkare som bryr sig. Kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Vi har ansvarsförsäkring för er och vår säkerhet!

Att renovera  köket ska vara roligt .

Att renovera köket kan vara ett spännande projekt som ger ditt hem en helt ny look och förbättrad funktionalitet. Men innan du börjar, är det viktigt att planera noga och överväga dina val noggrant. Här är några viktiga steg att följa när du planerar din köksrenovering.

Steg 1: Planera och bestäm ditt budget

Innan du börjar renovera köket, bör du sätta en budget och bestämma vad du vill uppnå med din renovering. Tänk på vad som är viktigt för dig när det gäller köket, såsom förbättrad förvaring, bättre bänkytor eller en modernare design. När du har bestämt vad du vill uppnå, kan du börja planera din renovering och undersöka kostnaderna för olika material och arbete.

Steg 2: Designa ditt nya kök

När du har bestämt din budget och vad du vill uppnå med din renovering, bör du designa ditt nya kök. Fundera på vilken typ av stil du vill ha, om du vill ha en öppen planlösning, vilka apparater du vill ha och hur mycket förvaringsutrymme du behöver. Tänk också på belysningen och vilken typ av golvmaterial som passar bäst för ditt nya kök.


Steg 3: Välj dina material

När du har bestämt ditt nya köksdesign, är det dags att välja dina material. Tänk på vilka material som passar din stil och budget, såsom kabinettmaterial, bänkskivor, golv och backsplash. Ta också hänsyn till hållbarhet, lätt underhåll och rengöring.

Steg 4: Riva och förbereda

Innan du börjar installera ditt nya kök, måste du riva och förbereda det gamla köket. Detta innebär att ta bort de gamla kabinetten, riva upp golvet och eventuellt ta bort väggpaneler eller kakel. Det är viktigt att ta bort allt gammalt material och se till att ytan är slät och jämn innan du börjar installera det nya köket.

Steg 5: Installera kabinett och bänkskivor

Efter att ha förberett ytan, är det dags att installera dina nya kabinett och bänkskivor. Detta innebär att mäta och markera var varje kabinett ska placeras och säkra dem på plats med skruvar. När kabinetten är på plats, installerar du bänkskivorna med hjälp av lim eller klämmor.

Steg 6: Installera apparater

Efter att ha installerat kabinetten och bänkskivorna, är det dags att installera apparaterna. Detta inkluderar diskmaskinen, spisen och kylskåpet. Se till att du följer tillverkarens instruktioner och att du anlitar en certifierad elektriker för att installera eluttag och andra elektriska komponenter.


Ring för konsultation