Du kan få fast pris som inte förändras under renoveringen.

Vi levererar en helthetslösning – från skiss till färdigt projekt 

Hantverkarna är behöriga och certifierade enligt rådande branchstandard.

Du tilldelas en projektledare som också är din kontaktperson under renoveringen

Stenläggning i Umeå

Byggdi är Experten på stenläggning i Umeå

Välkommen till en stenläggare i Umeå med ett komplett tjänsteutbud. Vi utför alla typer av stenläggningar inklusive gångar och garageuppfarter, körvägar, trappor och uteplatser. Dessutom uppför vi vindskydd och murar i Umeå. 

Är du i behov av en kunnig och erfaren stenläggare i Umeå? Välkommen att  kontakta oss redan idag.


Erfarna stenläggare i Umeå

Vi har många års erfarenhet i branschen och gott om referenser i form av nöjda kunder som kan intyga att vi utför arbete av högsta kvalitet.

I våra rutiner ingår alltid uppföljning av jobbet som vi har utfört för att se till att allt blir som det ska. Detta betyder att vi kommer ut och inspekterar arbetet några månader i efterhand för att se till att allt är som det ska. 

Med tanke på de väderförhållandena vi har här i Umeå, med tjäle på vintern och varma sommardagar, är det väldigt viktigt att stenläggningen utförs på rätt sätt. Det innebär att det är noga med underarbete som markisolering och materialval, vilket är något som vi har stor erfarenhet av på Byggdi.

Vi kan ge dig rådgivning inför stenläggningen och rekommendera produkter som vi vet har bästa kvalitet och fungera för dig. Det finns många olika produkter på marknaden att köpa idag, varav vissa passar bättre för det Umeås klimatet än andra. Oavsett om det är granit, marmor, betongblock, sandsten, marksten eller något annat material du är ute efter, kan vi hjälpa dig att hitta rätt.

När stenläggningen utförts på rätt sätt, och följts upp för att garantera hållfastheten, finns inga hinder för att murar, uppfarter, gångvägar och andra stenkonstruktioner kan hålla i många generationer framöver – det är en riktigt bra investering, särskilt eftersom det ökar fastighetsvärdet.Stenläggning för unika hem

Det finns ett stort värde i att som villaägare använda sig av marksten vid olika områden runt huset. Dels så har höjder den värdet på huset.

Det många inte vet är att stenläggning handlar om en konstform. En tråkig uteplats blir en speciell yta som man vill spendera tid på, en garageuppfart förvandlas till en välkomnande entré och en trist trappa i betong kan med hjälp av lite stenbeläggning plötsligt bli varm, mjuk och väldigt personlig.


Vanliga frågor om stenläggning

Fråga : Hur mycket kostar det att lägga sten? Svar: Priset är alltid en viktig fråga. Svaret är att det är väldigt olika och där slutsumman påverkas av olika faktorer. Vilken typ av sten vill du ha, hur stor yta vill du lägga sten och hur mycket markarbete som kommer att krävas för att fixa till underlaget.

Fråga 2: Hur undviker jag ogräs mellan stenplattorna? Svar: Det är tyvärr inte ovanligt att se att det plötsligt sticker upp mohikanfrisyrer mellan stenarna på exempelvis en uteplats. Det är naturligt – men det går att få betydligt mindre av. Du får räkna med att lite gräs kommer att synas. Många försöker lösa det här genom att lägga stenarna utan fogar – eller med minimala sådana. Det brukar enbart förvärra problemet då ogräset ändå kommer att synas – men bli omöjligt att ta bort. Dessutom låser stenarna sämre. Vi använder oss av en lite dyrare fog som är ogräshämmande. Vår erfarenhet säger att det är den absolut bästa lösningen på problemet.

Behöver du hjälp med stenläggning ? Hos oss får du professionella hantverkare som bryr sig. Kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Vi har ansvarsförsäkring för er och vår säkerhet!

Ring för konsultation